Yeti nie skorzystał z amnestii

witka

 

 

serial Dom nie miał większego zasięgu

niż wykładane przez kioskarzy gazety

trudniejsze są powtórki nowe mioty skundleń

 

w imieniu osieroconych dozorcę Popiołka

pożegnał doktór Kazanowicz

odrodzony po odebraniu porodu

zgwałconej w Powstaniu

później w zastępstwie kata wykonał

wyrok na obozowym zbrodniarzu

 

być może ten wzór mowy pogrzebowej

wykorzystała poetka w wierszu o kocie

recytowanym na pogrzebie socrealistycznego kolegi

więźnia dwóch kacetów

i żadnego reedukacyjnego łagru

nie cierpiąc bardziej niż po śmierci Stalina

z wielomilionowym dodrukiem łez

 

 

 

Oceń ten tekst
witka
witka
Wiersz · 22 września 2023
anonim