Czwarty wymiar

aleksandra2000

Zwabiona przez dziwną melodię.

Wezwanie księżyca.

Opętana przez duchy wiatru.

Czwarty wymiar … prowadzi ją nad sam

brzeg. Podsycona nutą fletu.

Tańczy na chłodnych wydmach

pod granatową kopułą.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nie waż się sprzedać swego

królestwa.

Opiekuj się nim.

Dojrzałość. Odpowiedzialność

za twój świat.

 

(23 październik 2022 rok)

 

 

aleksandra2000
aleksandra2000
Wiersz · 22 września 2023
anonim