Plaga myszy

witka

 

Róże wzdłuż całego szlaku wichrom zagłady zaprzeczały – Louis Aragon.

 

Jestem po kursywach z kilku fraz nietykalnych

niczym stokrotki pomiędzy peronowymi płytami dworca

lub obłok waty cukrowej z filmu Dotyk miłości,

wstawiane jak swoje, świętokradztwo w ciągu wyrazów.

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
witka
witka
Wiersz · 24 września 2023
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Podoba się, pomimo przecinkowego niedopieszczenia ;)

    · Zgłoś · 1 rok temu