Literatura

UL (wiersz)

AKlara Parker

i znów wypłynęła na tamten brzeg

gdzie źródło jej tęczy

t a m

gdzie kiedyś

tańczące pszczoły

lepiły z nią wspólnie

złote plastry miodu


zostawiła gaj

na dłuższą chwilę

 

stworzyła swój prywatny 

na innej polanie

t u

gdzie miało bić spokojniej

a miód jej pasieki

nadal w biało-czerwoną kratę

ZAWSZE budzić będzie

jej serce

 

wypływa na ów brzeg często

by upewnić się

czy wszystko t a m w porządku

 

i tylko ona wie dlaczego

tak potrzebuje tego

dla niej TO konieczność


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
dafne
dafne 27 września 2023, 18:23
…ostrożniej z zaimkami - a tekst zyska na jakości, pozdr.
przysłano: 26 września 2023 (historia)

Inne teksty autora

Galaktyka
DaytonA4e
Dosiego…
DaytonA4e
Liczba Pi
DaytonA4
Filary
DaytonA4
ogniwa
DaytonA4
~my
Yaga Rybka Wikzo
Lajfo
Agnieszka „Rybka” Wieczorek
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca