kiedy przemówisz
bielonymi akcjami
strzępkami błękitu
będą słowa lekkie
jak hologramy pawie
i krucza czerń
na ścianach rzek
którymi płyną
rozbite wazony
a kiedy przemawiasz
w pokoju zamkniętym
zapala się lampka
na biurku
pełnym od papierów
i pudełek
w których wiersze
składam wiersze
w trumny