Hejt przeraża
bałwan zmiecie nie zatrzymasz
pianę wrzuci - radość zgasi
skrzydeł nie ma
pióra - gdzieś
szum w głębinach światła szuka
nie pojmuje
głębia pusta
a - na wierzchu - - a - ja - jaj...
słońce grzeje
blask i fala oczy cieszy - grube ryby tańczą przecież
mocne silne w złotej ramie
sięgam niżej - szukam lotu
- a tam Nic
krótka piłka bez podania
i gdzie ten błysk
worek myśli - do sprzątania...