Literatura

życie (wiersz)

Teresa Renia Paprota

dusza zapisana kodem

obdarowana wolnością

milczy gdy prawda umiera

szkoda czasu na łzy

goni z klakierami za zyskiem

zalążki życia obumierają

nie karmione miłością

która ociera się

o nadzieję

uzdrawia duszę

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 8 pazdziernika 2023, 11:29
...rozumiem, że to jest zestaw ew. propozycji tytułów do czegoś?

1. dusza zapisana kodem

2. obdarowana wolnością

3. milczy gdy prawda umiera

4. szkoda czasu na łzy

5. goni z klakierami za zyskiem

6. zalążki życia obumierają

7. nie karmione miłością
która ociera się
o nadzieję

8. uzdrawia duszę
dafne
dafne 8 pazdziernika 2023, 12:05
duszy potrzeba odwagi, aby nie milczała gdy Prawda umiera; ( a i nie każdy KOD jest wiekuisty ;)…
Arian
Arian 10 pazdziernika 2023, 13:22
antyaborcyjny?
przysłano: 8 pazdziernika 2023 (historia)

Inne teksty autora

lustro
Teresa Renia Paprota
kobietą byłaś
Teresa Renia Paprota
biała młodość
Teresa Renia Paprota
*** z cyklu zażalenia duszy
Teresa Renia Paprota
***
Teresa Renia Paprota
spacer
Teresa Renia Paprota
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca