Kosmos na topie

Irena Świerżyńska

Kokon już pusty i larwa się wlecze

tylko  - ma nogi człowiecze

 

po drodze  -  tory i kłody 

skały i doły

 

musi przeskoczyć

ot - taki raj

 

i czego szukasz...

 

nie twoja era - tu świat kosmosu

boki podpiera

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 5 głosów
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 11 października 2023
anonim