Hm... kocie, koliberowy
zewnętrzna dywagacjo
spięta parzyście,
Wykrzesaj z perwersji
Menorę archipelagu,
Aksjomacie szczęścia,
planeto obiecana,
co by ci się darzyło
jak tłusty szlachcic,
albo wujaszek przemiły
Itofallicznym dotykiem
kreśl swe podboje