Wyczekiwanie

 

 

 

czarne gałęzie 

powietrze przekute w cienie 

litania latarni

jak płonące obręcze  

na cyrkowym placu

świateł sznur w jesienną noc

 

i tylko one rwące wiatr 

czarne gałęzie 

od minuty do minuty

smutna piosenka 

przez aleje o których śnią  

w krańcach miasta  

 

kamień za kamieniem  

okno za oknem 

jak dłoń za dłonią

która podąża by zgasić 

siebie i dźwięk

kamilan
kamilan
Wiersz · 11 października 2023