Kiedyś
kiedyś i dziś
oś - pion pokaże
prykaz - prikaz - nie może być wiotki
i matka do ściany
jeszcze się broni i serce kołacze
i dalej - tańczy
mały - bez winy
wyrzuca swoje smugi i cienie
tu nie ma granicy
cisza
i cisza i krąg zamknięty
a - wczoraj...
już - nie boli
fala przygładzi i wir głębiny pokaże
a - prom dalej sunie
tylko - flaga wiruje na wietrze