Tu już nie wróci

Irena Świerżyńska

Kiedyś

kiedyś i dziś 

oś  - pion pokaże 

 

prykaz - prikaz - nie może być wiotki

i matka do ściany

 

jeszcze się broni i serce kołacze

i dalej  -  tańczy

 

mały - bez winy

wyrzuca swoje  smugi i cienie 

tu  nie ma granicy

 

cisza

i cisza i krąg zamknięty

 

 a - wczoraj...

 

już  -  nie boli

fala przygładzi i wir głębiny pokaże 

 

a  - prom  dalej sunie  

tylko -  flaga wiruje  na wietrze

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 12 października 2023
anonim