jesiennie

Klaudia Gasztold

jesienny pocałunek 

chłodny wilgotny

osłabia za wcześnie

 

za oknem brzoza traci włosy

stając się postacią wyjętą z hottoru

lub ze snów których nie chce się pamiętać

 

nic już nie powiem

na co komu prawda 

cenzurowana przez zbłąkanych 

obłąkanych? 

 

Klaudia Gasztold

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Klaudia Gasztold
Klaudia Gasztold
Wiersz · 12 października 2023
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Wierszem byłyby pierwsze dwie strofy, choć nie rozumiem, czy : „ pocałunek osłabia” , czy sam słabnie ?
    Hottor, to chyba tutaj literówka, jak sądzę…?
    Natomiast ostatnia strofa psuje tekst idąc w kierunku krzywdowania PL- ki; pretensje, kompleksy, czuć w wierszach na kilometr i trudno je traktować poważnie…

    · Zgłoś · 11 miesięcy temu
  • Robert Furs
    nie wiem co to hottor, proszę o kierunek, po informacji ocenię txt, pozdr,

    · Zgłoś · 11 miesięcy temu