Stare jak świat w nowej odsłonie

Irena Świerżyńska

Koło 

tryby 

 

woda - młyn i tyle piany

tu bez mydła

 

odpłynie

 

młyn

zostawi  

 

być może

gdzieś  -  jest ciepła toń

 

słodkim olejem tryby przygładzi

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 13 października 2023
anonim
  • Konrad Koper
    Współczesna magia !!

    · Zgłoś · 1 rok
  • Irena   Świerżyńska
    Dziękuję serdecznie

    · Zgłoś · 1 rok
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    życiowy, choć oszczędny tekst;
    warto wypatrywać tych szerszych „ ujść” bo i głębia i horyzonty się zmienią ;)
    Wspomnienie „ mydła”, nieco tchnie oczywistością…

    · Zgłoś · 1 rok
  • Irena   Świerżyńska
    Dafne - chodzi o to, że bańka mydlana zawsze pęka

    · Zgłoś · 1 rok