Z drugiej strony

Irena Świerżyńska

Blisko

blisko - czy daleko

 

jedno pragnie  - czuje  pika

drugie czekaj

 

zobaczymy

zobaczymy 

 

cisza

trzyma sznurek wiotki.

 

Och - ten tył i tyły

 

idź - do przodu

krok za krokiem 

 

bywaj

tańcz  -  taniec zawsze  niebem pachnie

                                                       

 

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 14 października 2023
anonim