Literatura

Oj - te bzdury (wiersz)

Irena Świerżyńska

to nie tak i tamto  źle

 

ręka

noga   

dźwiga łata i zamiata

 

serce

ściska - gniecie 

kto rozpuści ciężar cały

 

puch 

podrzuci

 

głowa  - musi 

waży mierzy - pędzi

 

oj - tak

czyści  wszystkie  bzdury

 

nowe świeże kiełki puści

pąki wrzuci

 

i już kwiatem ogród pachnie


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 16 pazdziernika 2023, 09:47
Lekki kicz - ale...
4
przysłano: 16 pazdziernika 2023 (historia)

Inne teksty autora

nastolatek...
Irena Świerżyńska
Och - te muchy...
Irena Świerżyńska
Kto ma jeszcze...
Irena Świerżyńska
przed i po...
Irena Świerżyńska
Szare smugi krążą w duszy...
Irena Świerżyńska
Z tajemnicą ziarno rośnie...
Irena Świerżyńska
Czy podzieli...
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca