Wszechświat
Wszechświat jest
Przeogromny,
A my wśród
Niego
Stojąc po środku…
Niewyobrażalnie mali…
Tuptamy…
Wciąż do przodu….
Nieogarnięci…
Wśród gwiazd liku..
Pokryci tajemnicą
Ów wszechświata…
krążących planet..
życia...
Przeogromna przestrzeń
Tych zdarzeń,
Moc ogromną
Niesie wiary.
Kropla ciemności ,
Luna samotności..
Zetknięcie dwóch planet:
Wenus i Marsa.
Wybuch gwiazdy,
Ciepła wulkanu
Lawy namiętności,
Drogi mlecznej
Do miłości.