skrzydła

Sylwia

Skrzydła ,pod skrzydłem ja
Siedząca ,wpatrzona w jedno
W skupieniu ,ukradkiem spoglądam
Świat ,ludzie , człowiek
Ręka ku górze wyciągnięta
Ku nieskończoności
Ku światu ku gwiazdom
Ciszy i spokoju
Wiara,
Nadzieja
Miłość
Te trzy , które najważniejsze?
Zaś myśl jest jedna
Ano wszystkie trzy
Chodź ból i udręka
Szepcze cicho :
Łkanie
Istnienie
Brak
Alfa i omega.
 

 

Sylwia
Sylwia
Wiersz · 16 października 2023
anonim