Literatura

czas (wiersz)

Sylwia

Czas, marzenia
Trwanie , pora
Szelest , przestrzeń
Iskra nadziei -
Nazwy , abstrakcja
Ale są,istnieją.
Przeplatają się skocznie
Wśród nut życia
Pauza ,b-mol,
Klucz do Muzyki.
Nuty losu człowieczego
Nieznane nikomu
Przeszłość i przyszłość
Ścierają się wciąż
Walka dwóch światów.
Siła kosmosu,
Niemoc ziemi
Potężne dwa ogniwa
Łańcuchami złączone
A gdzieś po środku
Człowiek
Istota żywa
ukryta w  oddali.
Z daleka spostrzega
Ten świat
Świat pełen magii.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 pazdziernika 2023 (historia)

Inne teksty autora

pogoda
Sylwia
skrzydła
Sylwia
Wszechświat
Sylwia

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca