Deszcz,
Kropla po kropli,
Spływa .
Spływa jak łza
Po policzku.
Wiatr
Wiatr , porusza
Konarami drzew.
Jak poruszająca jest
Czasem muzyka.
Słońce ,
Ogrzewa ziemię.
Ogrzewa jak czyjeś wnętrze,
Dobre słowo człowieka.
Śnieg,
Mroźne płatki puchu
Zmrażaja ziemię.
Zamrażają jak
Zło zamraża serce