Kubelwagen

witka

W jednej z ekshumowanych trumien
były trzy nogi, dwie głowy rosyjskiego orła
patologii i cztery miednice z ziemią,

o którą upomni się sukcesor niewidki Monomacha.
Bardziej niecierpliwi, z flagami Unii Europejskiej,

bili się o kawałek peronu, kiedy na przesłuchanie

wjeżdżał wyklepany w Niemczech polityk.

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
witka
witka
Wiersz · 16 października 2023
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Gorzkie, bo brutalnie prawdziwe…końcówka znakomita.

    · Zgłoś · 11 miesięcy temu