Literatura

Kubelwagen (wiersz)

witka

W jednej z ekshumowanych trumien
były trzy nogi, dwie głowy rosyjskiego orła
patologii i cztery miednice z ziemią,

o którą upomni się sukcesor niewidki Monomacha.
Bardziej niecierpliwi, z flagami Unii Europejskiej,

bili się o kawałek peronu, kiedy na przesłuchanie

wjeżdżał wyklepany w Niemczech polityk.

 

 

 

 

 

 

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
dafne
dafne 16 pazdziernika 2023, 21:33
Gorzkie, bo brutalnie prawdziwe…końcówka znakomita.
przysłano: 16 pazdziernika 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca