Uśmiech dla mamy

joanna53

 

Chcę kupić uśmiech dla mamy
bo takie smutne ma oczy
świat byłby bardziej kochany
nie bałabym się już nocy

 

Mogłabym bawić się z dziećmi
nie będąc przez nie wyśmianą
muszę go kupić koniecznie
byś mogła radosną być mamą

 

By dzień mnie witał wesoły
nie tylko raz w roku od święta
a ja wychodząc do szkoły
bardziej spokojna mniej spięta

 

Chcę kupić uśmiech dla mamy
lecz wcale nie jest to proste
bo adres jest dla mnie nieznany
znajdę go kiedy dorosnę

joanna53
joanna53
Wiersz · 17 października 2023
anonim
  • Mithril
    "Mogłabym bawić się z dziećmi
    nie będąc przez nie wyśmianą"

    ...można do tego dodać przemocowy fragment Marii Terlikowskiej:

    "Kto jest beksą i mazgajem,
    Ten się do nas nie nadaje,"

    · Zgłoś · 1 rok temu
Usunięto 1 komentarz