Serce z boku pika samo

Irena Świerżyńska

szybko

szybciej

bieg i skoki - tu i tam

 

on nie czuje

inna miara w duszy krąży

 

ona

gubi serca  żar

 

smak dobroci został  -  sam

 

a  - tu kwili serce bose 

oj - tam

 

oj tam  - echo niesie 

i...

błękit zgarnie płatków moc

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 18 października 2023
anonim