Oczekiwanie

awia

Tęsknili za sobą, 

 tego nie udało im się ukryć 
Krótkie spojrzenia, by nikt nie zauważył 
Lecz słowa tylko na powitanie i na pożegnanie 
Wiele długich dni już przemilczeli 
I czekali, kto pierwszy przerwie tę ciszę
Tyle chcieli sobie powiedzieć 
Okłamywali siebie samych 
Walczyli z silnym uczuciem
Czekali oboje, aż tu nagle...

 

awia
awia
Wiersz · 19 października 2023
anonim