Jesień 1 - Szepty duszy (haikowy rytm)

Ewa Maria Wocial

 

SZEPTY DUSZY

 

nastroję drzewa -

zadyryguję lasem

requiem dla lata

*

kapliczki wrzosów -

różańcem z jarzębiny

wymodlę miłość

*

polana w słońcu
w złocistej sukni drzewo
- ono też samo

*

bez lęku idę

z nićmi babiego lata

w labirynt lasu

*

na stawie w parku

złote liście wiatr płoszy

- moje myśli też

 

______________________________
@Ewa Maria Wocial 19.10.2023

 

Ewa Maria Wocial
Ewa Maria Wocial
Wiersz · 19 października 2023