Na scenie

awia

Na scenie zatańczę łabędzia...

Umierającego łabędzia..
Scena moja teraz jest
Ja nią rządzę, bo solo jest
Pięknie tańczę, aż łzy lecą
Moje ręce, jak jego skrzydła
Mój cień, jak odbicie w lustrze 
Na scenie zatańczę łabędzia
Zaczynam umierać leżąc na scenie
Widownia brawa wielkie bije
Ja nie wstaje na ukłony 

 

awia
awia
Wiersz · 19 października 2023
anonim