bhakti

Klaudia Gasztold

obecne czasy są trudne

Maya gwałtownie się rozsiewa 

zarażając co młodsze pokolenia

jedynie jednostki już osłabione czasem kali

zachowują w sobie resztki moralności

maglowane zasady Ahimsy

 

czuję że upadamy do źródła

jesteśmy coraz niźsi

coraz słabsi 

coraz wolniejsi

wolności pozbawieni

 

czeka nas kolejny wdech 

aby z wydevhem móc powrócić

z nowym zasobem energii 

na szczęście odnawialnej 

 

stosując zasadę wiecznej zmienności 

wiem że będę silna i zdrowa

tak jak kiedyś

muszę to przeczekać przepracować

nie bezczynnie

 

Klaudia Gasztold

Klaudia Gasztold
Klaudia Gasztold
Wiersz · 20 października 2023
anonim