Sylwester

aleksandra2000

Nadeszła noc

Ciemne niebo błyszczy od wielkich

Srebrnych gwiazd

Opuściliśmy dom pełen muzyki, baloników i serpentyn

Cisza wokół

Słychać jedynie śmiech spadających śnieżynek

Teraz spacerujemy wśród choinek

Ubranych w śnieżne suknie

I ozdobionych biżuterią z sopli

… Zegar wybił północ

Na niebie pojawiły się barwne kwiaty

A my wracamy do domu pełnego muzyki

Baloników i serpentyn

Śpiewając razem „Auld Lang Syne”

 

(15 luty 2021 rok)

 

aleksandra2000
aleksandra2000
Wiersz · 20 października 2023
anonim