Chatka alchemika

aleksandra2000

Chatka.

W niej płonące niebieskie

światło.

 

Izba.

Księgi sekretnych mądrości. Eliksiry.

 

Chatka

położona nad brzegiem.

Wrota do niespokojnego, niekończącego się

morza.

 

Pochłonięta …

porwana … przez szalone fale. Paszczę głębi.

Na dnie.

Płynę do góry. Unoszę się ponad szalonymi falami.

 

(listopad 2022 rok)

 

aleksandra2000
aleksandra2000
Wiersz · 20 października 2023
anonim