Stawianie mydlanych baniek

witka

Czasami lepiej specjalizować się

w zapobieganiu wcześniejszych form skamienielin.

Aż do polubienia pampersa,

niekoniecznie z nadzieniem Róży.

 

Człowiek z zasady pamiętliwy,

jak żołądek nie uznaje wczorajszej przyjemności.

Po trzeciej traci się luksus bycia agnostykiem

praktykującym dobro i estetyzm.

Zazdrosnym coraz częściej,

o coś tykającego, w nie swojej kupce plastiku.

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
witka
witka
Wiersz · 20 października 2023
anonim