Nic
nie czuje kołysany na kanapie
słodycz była - jest
i kapie
a - tam w cieniu - gdzieś...
smugi kolce i ty baranie
stos kamieni - trwoga ból i ratuj Panie
i...
fatalna rośnie masa
wrzuca wielki
wyćwiczony
- gorzkie puste i banały
tyle
tyle
i już pęka worek cały
wielkie fury - nikt nie zliczy
kopy igieł w stogu siana