Wiersz przed sprawianiem karpi

witka

Róża mówi tylko mamma.
Jeszcze nie na pożegnanie, przed pójściem w długą.
Robi dwa, trzy kroki linią przerywaną siadem płaskim,
przy nie swoich butach, w przedpokoju.

 

 

Brunicza postawili na bramce.

Ich Piast zajął czwarte miejsce, nikt nie słuchał taktyka.
Także na zdjęciu drużyny harcerskiej jest najniższy.
 
Czy mogą być lepsze początki życiorysów.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
witka
witka
Wiersz · 22 października 2023
anonim