drugie światło trochę mruga

Irena Świerżyńska

nie ta miara - nie ta bajka

nie ten rój

 

możesz

czasem gładzić boki

 

dalej

stój  i to w oddali

 

świeży

blask

przygaśnie z czasem

 

tam się jedno światło pali

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 4 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 23 października 2023
anonim