Płynie woda po kamieniach
strumyk szemrze mowę swą
pozostałeś w mych wspomnieniach,
chociaż, obraz zaszedł mgłą.
Tak nam dobrze było razem,
szczęście jednak krótko trwa,
w życiu pełno różnych zdarzeń
czasem spływa gorzka łza.
Czas przede mną wciąż ucieka,
nie ma ciebie przy mnie już,
twoje serce jednak czeka,
na mnie gdzie tysiące róż.