Tysiące róż


Płynie woda po kamieniach
strumyk szemrze mowę swą
pozostałeś w mych wspomnieniach,
chociaż, obraz zaszedł mgłą.

Tak nam dobrze było razem,
szczęście jednak krótko trwa,
w życiu pełno różnych zdarzeń
czasem spływa gorzka łza.

Czas przede mną wciąż ucieka,
nie ma ciebie przy mnie już,
twoje serce jednak czeka,
na mnie gdzie tysiące róż.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 7 głosów
joanna53
joanna53
Wiersz · 24 października 2023
anonim