jak w kilku słowach
opowiedzieć o sobie
o tym
do czego tęsknię
jakich prawd szukam
i jakie odnajduję
że cierpię na bezsenność
że mam marzenia
o których nikt nie wie
że miłość jest moim powołaniem
nie zawsze spełnionym
że czekam na jutro
nie tracąc nadziei
że dziękuję tęczy na niebie
za to
że jest
i za to
że zawsze będzie
i nie dopatruję się w tym sensu
______________________________
@Ewa Maria Wocial 24.10 2023