Literatura

Pan Bóg Ci wszystko wybaczy (wiersz)

joanna53

Na postawie tekstu Juliana Tuwima
" Miłość Ci wszystko wybaczy"

Pan Bóg Ci wszystko wybaczy,
tylko zaufać Mu chciej,
słowo po słowie tłumaczy
i czeka poprawy wciąż twej.

Chociażbyś odszedł, od Niego
i ścieżki zatarł już ślad,
to jesteś dzieckiem też Jego
to Twój Przyjaciel i Brat.

Nie wiesz, co znaczy oziębłość,
jak nad nią boleje Twój Bóg?
Dla ciebie to jest codzienność,
a sobie ścielesz nią grób.

Miłość Ci wszystko wybaczy,
bo przecież Nią jest, Sam Bóg
nie poddawaj się nigdy rozpaczy,
a szukaj do Niego dróg.

3 maja 2023 r.

 


niczego sobie 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 26 pazdziernika 2023, 18:23
...kocopoły
Andrzej
Andrzej 28 pazdziernika 2023, 03:43
Pięknie Joanno. Mithril to poezji zazdrosny wróg.
przysłano: 26 pazdziernika 2023 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca