Pan Bóg Ci wszystko wybaczy

Na postawie tekstu Juliana Tuwima
" Miłość Ci wszystko wybaczy"

Pan Bóg Ci wszystko wybaczy,
tylko zaufać Mu chciej,
słowo po słowie tłumaczy
i czeka poprawy wciąż twej.

Chociażbyś odszedł, od Niego
i ścieżki zatarł już ślad,
to jesteś dzieckiem też Jego
to Twój Przyjaciel i Brat.

Nie wiesz, co znaczy oziębłość,
jak nad nią boleje Twój Bóg?
Dla ciebie to jest codzienność,
a sobie ścielesz nią grób.

Miłość Ci wszystko wybaczy,
bo przecież Nią jest, Sam Bóg
nie poddawaj się nigdy rozpaczy,
a szukaj do Niego dróg.

3 maja 2023 r.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 5 głosów
joanna53
joanna53
Wiersz · 26 października 2023
anonim