Stracone uśmiechy

Antonina Gołyźniak

Uśmiech niemożliwy. 
Ekstaza - pojęcie wymyślone przez ludzi, by dać im nadzieję. 
Jestem. 
W nieistnieniu. 
Dokładnie tak, jakby mnie nie było. 
Jednak stoję. 
Na granicy między wszystkimi światami. 
Zawieszona w pustej przestrzeni, zmuszam się. 
Zainteresowanie czymkolwiek? Nierealne. 
Wszystkie uśmiechy. 
Przeleciały mi przez palce.

 

Antonina Gołyźniak
Antonina Gołyźniak
Wiersz · 26 października 2023
anonim