Literatura

Perseidy (wiersz)

Antonina Gołyźniak

Wzrok gwiezdnego nieba i jasne smugi perseid
Moje ciche życzenie, żeby nasz świat się nigdy nie zmienił
czerń nocy iskrzy się na barw tysiąc wokół twoich źrenic
I mogłabym przysiąc, że to ty malujesz swiat codziennie
Że to ty uśmiechem budzisz gwiazdy, aby w swoim czasie spadły
Abym w swoim czasie mogła widzieć Cię w ich świetle
Mogła Ciebie tam w nich dostrzec, kiedy tak za Tobą tęsknię

 


niczego sobie 5 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
aleksandra2000 28 pazdziernika 2023, 16:52
Dla mnie wiersz jest dobry.
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 26 pazdziernika 2023 (historia)

Inne teksty autora

Stracone uśmiechy
Antonina Gołyźniak
Monument
Antonina Gołyźniak
Dziurawe chodniki
Antonina Gołyźniak
Nieznane historie
Antonina Gołyźniak
Ostatni Raz
Antonina Gołyźniak
Ironia losu
Antonina Gołyźniak

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca