Perseidy

Antonina Gołyźniak

Wzrok gwiezdnego nieba i jasne smugi perseid
Moje ciche życzenie, żeby nasz świat się nigdy nie zmienił
czerń nocy iskrzy się na barw tysiąc wokół twoich źrenic
I mogłabym przysiąc, że to ty malujesz swiat codziennie
Że to ty uśmiechem budzisz gwiazdy, aby w swoim czasie spadły
Abym w swoim czasie mogła widzieć Cię w ich świetle
Mogła Ciebie tam w nich dostrzec, kiedy tak za Tobą tęsknię

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 5 głosów
Antonina Gołyźniak
Antonina Gołyźniak
Wiersz · 26 października 2023
anonim
Usunięto 1 komentarz