pogotowie...

Irena Świerżyńska

serce

bose

duch szarpany

 

worek myśli nosi w sobie  -  czasem płacze

 

skała

pęka

wielka fala tu bez nut

 

przemieszane  -  czarne miga

szara gorzka lawa

płynie

 

ratuj

dźwigaj...

 

a - śpiewali

jesteś tylko puchem marnym

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 27 października 2023
anonim