Pokochać siebie. Uwierzyć że mogę
gdy życie wokół niezrozumiałe.
Nie ma w nim ciepła wybaczenia.
Skamieliny decydują kto popłynie dalej.
Pokochać ludzi którzy degraduj świat
Malują potworne obrazy rzeczywistości
z przerażonymi twarzami kobiet i dzieci
skomleniem psów i bezgranicznymi ruinami.
Pokochać mimo lęku. Przywyknąć do smutku
i cierpienia krążącego wokół. Patrzeć bez strachu
na to co wyrosło z ziarna grozy i śmierci. Myśleć
kto je zasiał.