Literatura

Ostatni raz (wiersz)

joanna53

Już czas pożegnać morza brzeg,
gdzie noc zapada, wśród tysięcy gwiazd
nad wodą krzyk spóźnionych mew,
tak szybko nam upłynął czas.

Na molo wiatr owiewał skroń,
chciałabym ten zatrzymać czas,
popatrzeć w morską wody toń,
chciałabym, spojrzeć chociaż raz.

Maleńki kamyk do ręki wziąć,
a w nim zaklęty tęczy blask
daremnie wołam, do mnie wróć,
bo wkoło cisza co dzieli nas.

Nie będzie to ten sam już brzeg
i nawet takich samych gwiazd,
to życie swój zmieniło bieg
i nawet kamyk stracił blask.

 


niczego sobie– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Andrzej
Andrzej 28 pazdziernika 2023, 03:40
Piękna poezja .
Mithril
Mithril 28 pazdziernika 2023, 10:33
...ta, tak, tak - przy ognisku na finał turnusu wczasowego z nagrodą od "kaowca".
Robert Furs
Robert Furs 28 pazdziernika 2023, 16:38
rymy nienajgorsze,
przysłano: 27 pazdziernika 2023 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca