Jesień 2 - Magia przyrody (haikowy rytm)

Ewa Maria Wocial

 

MAGIA PRZYRODY

 

kolejna jesień
swe podwoje otwiera
kluczami ptaków
*
dary jesieni -
rude kasztany cieszą
dziecięce rączki
*
lotnisko w lesie -
lecą liście lądując
na swoich cieniach
*
jesienne słońce -
zsuwają się z wierzchołków
złote cienie drzew
*
niebo się stroi -
jesienną suknię spina
szpilkami anten

______________________________
@Ewa Maria Wocial 27.10.2023


 

Ewa Maria Wocial
Ewa Maria Wocial
Wiersz · 27 października 2023