zmierzch
odcienie rubinu
lśniące
krople krwi
więźniowie
we własnym domu
filozofia
„Lagom” –
sens zatracony
rodzina -
wrogowie
noc
szafirowa
idylla
sztuczna
choro-idealna.
Obłęd.
światło dnia
pryzmat
białego kryształu
pisklęta
tracą swe gniazda
kwiat
kwitnący na niebie
jego złote
promienie
nie rozjaśnią tej mrocznej bajki
pąki
życia
więdnące
coraz bardziej
i bardziej
(październik 2022 rok)