O Polsko piekna i nowa Radosna gwarna i wesola Wyroslas nad podziw niezwyciezon a
I od Twych dzieci upiekszona
Jak sztandar Twoj unosza studenci I bialy orzel w gore sie wzbija
Tak Ty z matczynej karmisz nas piersi Aby Twe dzieci rosly wciaz rosly
Stanelas z gruzow izgliszcz -Warszawo Stanal Krakow i Olsztyn
Stanelas cala Polsko po wojnie Aby na nowo Nas ochrzcic
A ty moj bracie - kolego Pamietaj poki zyjesz
By kraj Twoj juz nigdy nie plonal
By kazdy zyl w nim szczesliwie \\\\\\\\\\\\\\\