świt powietrzny
przez tunel czarnych skrzydeł
zleciały nade mną czarne samoloty
nurkując nad ziemię
krakały słowa
nie do pieśni
jak szum przy brzegu
kamiennym łopot żagli
wśród rozbitych —
gardziel zburzonego miasta
którą noc rozrywa na części
Nur fur Juden
miasto nad którym księżyc
fotograf opustoszałych miejsc
*
gdyby wierzyć w przekaz
Współczesności
śmierć zakładnika to tragedia
śmierć tysięcy Palestyńczyków
to statystyka