Literatura

Mała Żyrafka (wiersz)

Cała Prawda

Mała żyrafa w Afryce mieszkała
Wciąż o podróżach do Polski gadała
Reszta zwierzątek dość tego miało
Wnet małą żyrafę do nas wysłało
Mała gaduła się Pogubiła
Zamiast do Polski na Węgry trafiła
Jak miała w zwyczaju,z wszystkimi gadała
O polskim sadzie tam usłyszała
Wnet wyruszyła dotarła na miejsce i się zdziwiła
Sad był ogromny i fioletowy a wiecie dlaczego?
Bo to był sad śliwkowy!
Mała żyrafa bardzo zgłodniała
Śliweczki z drzewa ze smakiem zjadała
Owoce bardzo jej smakowały
Jedna za drugą śliwki znikały
Polskie dzieci, gdy to ujrzały
Małą żyrafkę śliwka nazwały
Żyrafka mała tak się cieszyła
Że kolor żółty na fiolet zmieniła

 


niczego sobie– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Robert Furs
Robert Furs 30 pazdziernika 2023, 16:52
rytm się wali, a mógłby to być fajny (niczego sobie) wiersz dla dzieci, :(
Cała Prawda
Cała Prawda 30 pazdziernika 2023, 22:26
pisałem dla córki
a w jakim sensie rytm się wali?
przysłano: 30 pazdziernika 2023 (historia)

Inne teksty autora

Córeczko!!!
Cała Prawda
Cienie
Cała Prawda

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca